Sabotasjefrykt!

HAMAR (Dagbladet): Frykten for sabotasje mot signalanlegg ved togsporene fikk Jernbaneverket til å begjære lukkede dører hos regjeringens granskningskommisjon av togtragedien ved Åsta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Seint torsdag kveld kom begjæringen på faks fra direktør Steinar Killi i Jernbaneverket. To av Jernbaneverkets signalarbeidere skulle forklare seg om teknikken i signalanleggene. Disse opplysningene ønsket ikke Jernbaneverket skulle komme ut.

Frykt for at opplysningene skulle videreformidles i media, slik at terrorister kan bruke dem til sabotasje, fikk Jernbaneverket til å be om lukkede dører når de to vitnene forklarer seg. Det ene vitnet forklarte seg i går, det andre forklarer seg tirsdag.

Sikkerhet i fare

- Jeg har ikke noe problem med å lukke dørene når det er snakk om opplysninger som kan sette passasjerenes sikkerhet i fare dersom opplysningene kommer på feil hender. Jeg har diskutert dette med de teknisk kyndige i kommisjonen, og de er enige i Jernbaneverkets vurdering, sier kommisjonens leder, lagdommer Vibecke Groth.

Mange undret seg i går over at Jernbaneverket, som langt på vei frikjente seg selv i sin egen uhellsrapport, velger å be om at deres ansatte får forklare seg uten at pressen er til stede.

- Dette har ikke noe med at vi vil hemmeligholde opplysninger om ulykken. Det er fare for sabotasje, sier Steinar Killi til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer