Saboterer Mongstad-bygging

Natur og Ungdom har lenket seg foran portene. Kø av arbeidere slipper ikke inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:)Fra klokka sju i dag tidlig har 33 aksjonister fra Natur og Ungdom sperret portene inn til Statoils Mongstad-anlegg i Hordaland. Aksjonistene er misfornøyde med at klimagassutslippene fra gasskraftverket ikke skal renses før om sju år. Natur og Ungdom krever klarere garantier og tidligere rensing.

- Klimaendringene er allerede i gang, og Norge må redusere klimaforurensningen kraftig. Da er det fullstendig uakseptabelt å sette i gang byggingen av et forurensende gasskraftverk uten samtidig å sørge for rensing av de enomre klimagassutslippene. Vi krever at regjeringen setter i gang byggingen av CO2-renseanlegget på Mongstad i denne stortingsperioden, sier Bård Lahn, leder i Natur og Ungdom.

Aksjonistene sperrer til sammen fire porter inn til Mongstad. Dermed hindres all trafikk inn og ut av anlegget, blant annet anleggstrafikk til og fra tomta der gasskraftverket skal bygges. Aksjonen kommer bare to dager etter at det ble kjent at Statoil starter byggingen av gasskraftverket på Mongstad, som regjeringen ga tillatelse til i oktober.

Natur og Ungdom fryter at det lovede renseanlegget for CO2 aldri vil bli realisert.

- Det er alvorlig at regjeringen tillater at gasskraftverket gjennom fire år skal øke norske klimagassutslipp. Men det aller verste er at renseløftet risikerer å bli avlyst, fordi investeringsbeslutningen for renseanlegget ikke skal tas før i 2012. For å sikre at renseanlegget kommer på plass, må regjeringen sørge for at byggingen av renseanlegget starter i denne stortingsperioden, sier Bård Lahn, som er til stede på Mongstad.

I LENKER: Ingeborg Gjærum, nestleder i Natur og Ungdom, vil stanse kraftverksutbyggingen på Mongstad.