Saboterte dødsdømts sak

Advokaten David B. Smith skulle representere Russell Tucker (34) som er dømt til døden i den amerikanske delstaten North Carolina. Nå har han stått fram og innrømmet at han saboterte sin klients sak fordi han ikke likte mannen og syntes han fortjente å dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg mente at Tucker fortjente å dø, og jeg ville ikke gjøre noe for å hindre henrettelsen av ham, sa Smith under ed nylig. Det er nyhetsbyrået AP som melder om dette.

Advokaten sørget for at jus-partneren Steven Allen ikke fikk levert den dødsdømte Tuckers anke til domstolen i tide. Avsløringen kom på onsdag under rettssaken mot Tucker, som etter planen skal ha sin siste levedag 7. desember. Allen forklarte at den angrende Smith var syk da han tok sim oppsiktsvekkende beslutning, og ba dommeren om å høre Tuckers anke selv om den kom for sent.

Tucker ble dømt til døden for å ha drept en sikkerhetsvakt i 1994. Uansett hva som skjer etter avsløringen mot advokaten hans, vil dødsdommen sannsynligvis bli utsatt fordi saken ikke har vært oppe i alle rettsinstanser ennå.