Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saddam: -  Jeg ble ikke funnet i et hull

Eksdiktator Saddam Hussein avviser den amerikanske versjonen av hvordan han ble tatt til fange, ifølge en av hans advokater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med magasinet al-Osbou forteller advokat Khalil al-Duleimi at Saddam Hussein har beskrevet den amerikanske versjonen som en «tåpelig, fabrikkert cowboy-film.»

Amerikanske myndigheter hevder den tidligere diktatoren ble funnet mens han gjemte seg i et hull i bakken i nærheten av en gårdsbygning i al-Dour, sør for den irakiske byen Tikrit. Saddam Hussein mener i stedet at han befant seg i huset til en venn, fordypet i bønn, da amerikanske styrker omringet ham rett før solnedgang.

-  Jeg hadde ingen styrker og våpenet mitt var langt fra meg. Jeg ble arrestert og torturert på det grusomste de første to dagene. Hadde jeg visst at de var i nærheten ville jeg ha kjempet til døden, sier eksdiktatoren ifølge al-Duleimi.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media