Saddam-advokat skutt

Det er farlig å være advokat for Saddam Hussein og hans medsammensvorne. I dag ble nok en advokat skutt og drept i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En annen advokat ble skadd i hendelsen, ifølge et medlem av Saddams forvarsteam, melder nyhetsbyrået Ap.

Det er advokaten Adel al-Zubeidi som ble drept i dag. Han og en advokatkollega var ute og kjørte da de ble angrepet i Adil-nabolaget i Bagdad.

En politimann sier at angrepet skjedde ved at tre bevæpnede menn kjørte opp ved siden av bilden til al-Zubeidi og hans kollega. Så åpnet mennene ild, melder Ap. Politikilden ønsker å være anonym.

Drap nummer to

al-Zubeidi er dermed den andre forsvarsadvokaten i Saddam-rettssaken som er drept i løpet av mindre enn en måned.

Den 20. oktober ble advokaten Saadoun al-Janabi kidnappet av ti maskerte menn mens han var på kontoret sitt. Kort tid etter ble han funnet dumpet og drept på et fortau ikke så langt unna jobben hans.

Advokaten Khamis al-Obeidi fordømmer angrepet og beskylder de irakiske myndighetene for å mislykkes i å beskytte forsvarerne i Saddam-saken.

- Myndighetene bærer hele ansvaret fordi de skal beskytte sine innbyggere. Hvis det hadde vært en seriøs etterforskning av drapet på advokaten al-Janabi, og de ansvarlige hadde blitt arrestert, så ville vi ikke opplevd dagens forbrytelse. Vi krever en utførlig etterforskning og streng straff for de kriminelle som står bak dagens terroristaksjon mot advokatene, som bare gjorde jobben sin, raser al-Obeidi.

Rettssaken mot Saddam Hussein er utsatt, og skal etter planen starte igjen den 28. november.

<B>TRYGGEST:</B> Saddam Hussein (t.h) snakker med Awad al-Bandar på åpningsdagen av rettssaken mot Saddam Hussein og hans medsammensvorne i oktober. Saddam og kompani er trygge bak lås og slå, mens deres advokater står i kontinuerlig fare for å bli henrettet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer