Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saddam: Amerikanske angrep er min skjebne

ANKARA (NTB-DPA): Saddam Hussein mener det er hans skjebne å bli utsatt for amerikanske militære angrep, skriver den tyrkiske avisen Hurriyet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- USA går alltid mot oss og bruker FN-resolusjoner til dette formålet, forklarte Saddam, da han torsdag møtte Tyrkias utenriksminister Ismail Cem i Bagdad.

- Skadene Gud påfører oss i dag, vil han gjøre opp for neste dag, sa Saddam, ifølge referatet fra møtet med Cem. Flere ganger under samtalene med den tyrkiske utenriksministeren forklarte han at han godtar denne skjebnen.

Cem er en av mange utenlandske utsendinger som har besøkt Bagdad de siste dagene for å overtale Saddam til å rette seg etter FNs resolusjoner om inspeksjon av Iraks våpenlagre.

Et tiltak som kan dempe spenningen i regionen er å oppheve de økonomiske sanksjonene mot Irak, sa Cem da han kom tilbake til Ankara. Den tyrkiske utenriksministeren fikk inntrykk av at Saddam ønsker å unngå en militær konfrontasjon med USA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!