Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saddam-døtre på flukt

To av Saddam Husseins døtre fløy i går fra Syria til Jordan, der de er innvilget opphold på humanitært grunnlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to døtrene Raghad og Rana kom til Amman sammen med ni barn, ifølge den arabiske TV-stasjonen Al-Arabiya. Følget kom med fly fra Syria, dit de ifølge en nær slektning flyktet to uker etter at amerikanerne rykket inn i Bagdad.

- Saddam Husseins to døtre var i Syria, dit de flyktet to uker etter at Bagdad falt, eller omkring slutten av april, sier slektningen.

Slektningen kan ikke gi svar på hvor de to kvinnenes mor, Saddam Husseins kone Sajida, befinner seg.

- Vi har ingen nyheter om henne, sier slektningen.

Al-Arabiya meldte torsdag kveld at det var Jordans kong Abdullah som ga ordre om å gi de to døtrene tillatelse til å komme til Jordan. Raghad og Rana var gift med henholdsvis Hussein Kamel Hassan og hans bror Saddam Kamel Hassan, som hoppet av til Jordan i 1995.

De bodde i Jordan sammen med sine ektemenn til familiene returnerte til Irak i februar 1996, etter å ha blitt lovet fritt leide.

Men begge mennene, en tredje bror, en søster og flere andre familiemedlemmer ble beskyldt for forræderi og drept av Saddams regime etter ordre fra Saddams sønn Uday kort etter tilbakekomsten.

Raghad og Rana holdt seg deretter ute av offentlighetens lys sammen med sin mor, Sajida.

(NTB)

<B>FAMILIEN SAMLET: Rana (venstre bak) og Raghad (høyre bak) har kommet seg i sikkerhet.