Saddam drepte Abu Nidal

Saddam Hussein fikk terroristen Abu Nidal drept fordi Nidal ikke ville stille terrornettverket sitt til rådighet for al-Qaida. Det er den engelske avisa Sunday Telegraph som skriver dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en av verdens mest ettersøkte terrorister som ble funnet død i sitt hjem i Bagdad sist mandag. Ifølge Irakiske myndigheter hadde Abu Nidal (65) tatt sitt eget liv etter å ha mislyktes i et komplott for å styrte Saddam Hussein.

Nektet samarbeid

I dag skriver Sunday Telegraph at Nidal ble myrdet på ordre fra Iraks diktator Saddam Hussein. Grunnen skal ha vært at Nidal nektet å trene medlemmer av al-Qaida som er stasjonert i Irak.

Avisa bygger på rapporter fra iraksiske opposisjonsgrupper.

USAs president George W. Bush har pekt ut Saddam Hussein som fiende i neste krig. I forrige uke opplyste amerikansk etterretning at flere høytstående medlemmer av al-Qaida-nettverket har forflyttet seg inn i nord-Irak, der de har knyttet kontakt med irakisk etterretning. Saddam Hussein skal ha ønsket at Abu Nidal brukte sin omfattende ekspertise til å trene opp al-Quaida-soldater i terror-teknikker. Da Nidal nektet, ble han drept.

Erketerroristen

Abu Nidal, eller Sabri al-Banna som han egentlig het, tilhørte i sin tid ledersjiktet i den palestinske frigjøringsorganisasjon PLO. Da PLO i 1974 tok avstand fra bruk av terror, brøt Nidal ut og dannet sin egen gruppe, Fatahs revolusjonære råd (FRC).

Nidal mistenkes for å ha nær 1000 menneskeliv på samvittigheten, i aksjoner gjennomført i mer enn 20 forskjellige land.

Ifølge den engelske avisa samarbeidet Abu Nidal tett med Iraks diktator på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. Samarbeidet resulterte i flere terrorhandlinger i Midtøsten og Europa.

De siste årene har Nidal vært syk. Han hadde bodd i Bagdad et par måneder som Saddams personlige gjest da han døde. Han var der for å få behandling for hudkreft.

<B>ETTERSØKT: </B> Verdens mest ettersøkte terrorist, Abu Nidal, fotografert i 1980.
<B>FALSK IDENTITET: </B> Sjefen for Iraks etterretningstjeneste viste i forrige uke fram det falske passet til Abu Nidal, etter at det ble kjent at den berømte terroristen var død.