Saddam er i kontakt med kona hver eneste uke

Iraks styrtede leder Saddam Hussein er i ukentlig kontakt med sin kone og eneste gjenlevende sønn, som begge lever i dekning i Libanon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I et intervju med den britiske avisa Sunday Times forteller Samira Shahbandar hvordan hun hver eneste uke mottar en telefonoppringning eller et brev fra mannen som jages av over 100.000 amerikanske soldater i hjemlandet.

- Om han ikke kan si noe detaljert på telefon, vet jeg at jeg vil motta et brev to eller tre dager senere med en forklaring, forteller hun.

Samira regnes som Saddams kone nummer to, og var tidligere flyvertinne i Iraqi Airways.

Få bilder eksisterer av henne, og Saddams to sønner Uday og Qusay, som ble drept av amerikanske styrker i Mosul, skal ikke ha stått på god fot med henne.

Ifølge venner av familien skal hun likevel ha vært den av Saddams fire koner som sto den irakiske lederen nærmest, og hun var da heller ikke uten bagasje da hun ble skysset ut av Irak.

Til Sunday Times forteller hun hvordan hun fikk en koffert fylt med dollarsedler og gullbarrer for 33 millioner kroner, før hun sammen med sin 21 år gamle sønn Ali ble kjørt til grensa mot Syria.

Begge er nå utstyrt med ny identitet, og har ifølge Samira fått oppholdstillatelse i Frankrike.

Saddams første kone Sajida, som var mor til Uday og Qusay, skal angivelig befinne seg i Syria.

(NYB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer