Saddam fikk bank

Rettsbetjenter gikk amok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rettssaken mot Saddam Hussein hjemsøkes av kontroverser. Under et avhør, som ifølge den britiske avisa The Daily Mail skal ha foregått i juli, ble eks-diktatoren regelrett angrepet mens han forklarte seg om massakren av tusenvis av shiamuslimer i byen Karbala, skriver Aftonbladet.

Etter den første Gulf-krigen i 1991, gjorde store folkemengder sør i Irak opprør mot Saddam Hussein, men opprøret ble slått brutalt ned. Shiamulsimene i sør skal ha blitt massakrert i tusentall, og den hellige byen Karbala ble angrepet av Saddam-tro militærstyrker.

I avhør om masakrene ble Saddam Hussein ifølge den irakiske tv-kanalen al-Iraqiya spurt om gravene til de hellige shiamuslimske imamene Hussein og Abbas som ligger i Karbala. Saddam skal da ha sagt til avhørslederen:

- Hvilke mener du? Graven til de gale jævlene der?

Det ble for mye for to av rettsskriverne i rommet. Plutselig skal de ha reist seg opp, og angrepet Saddam med flere slag. Eks-diktatoren skal ha slått tilbake.

- Saddam forulempet imam Hussein og hans bror Abbas i et forsøk på å provosere to av domstolens tjenestemenn, rapporterer al-Iraqiya.

I motsetning til brorparten av Iraks befolkning er Saddam sunnimuslim.

I BASKETAK: De shiamuslimske rettsbetjentene likte ikke eks-diktatoren og sunnimuslimen Saddam Husseins nedsettende kommentarer om shiaenes hellige menn.