Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saddam fikk bio-våpen av USA

WASHINGTON (NTB-Reuters): Vesten vil bombe Irak fordi landet har skaffet seg ulovlige biologiske våpen. Men nå viser det seg at Russland kan ha solgt utstyr for produksjonen av våpnene, USA har solgt en rekke gifte bakteriekulturer og britene har gitt irakerne kurs i hvordan man bruker dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs våpeninspektører i Irak har funnet bevis for at Russland har levert ulovlig utstyr for produksjon av biologiske våpen. Det er avisen Washington Post som opplyser at Russland skal ha levert et stort gjæringsapparat som kan brukes til å dyrke giftige bakterier for bruk i biologisk krigføring.

Avisen oppgir ingen kilder, men skriver at våpeninspektører i fjor høst kom over dokumenter som fastslår at det to år tidligere pågikk lange forhandlinger om en kontrakt på flere millioner dollar. Det går ikke klart fram om utstyret ble levert.

Kontrakten omfattet levering av et gjæringsapparat på 5000 liter som skulle brukes til å produsere proteiner for dyrefor. Men utstyret kan også brukes til å dyrke giftbakterier.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!