Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saddam forrådt av fetteren sin

Saddams fetter skulle lede forsvaret av Bagdad. I stedet rømte han byen i et amerikansk militærfly før angrepet kom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iraks tidligere president Saddam Hussein ble forrådt av en av sine fettere under Irak-krigen, skriver den franske avisa Le Journal du Dimanche.

En av sjefene for spesialrepublikanergarden, Maher Sufian al-Tikriti, skal ha inngått en avtale med USA, og beordret sine styrker til å ikke forsvare Bagdad, ifølge avisa.

Generalen var ansvarlig for forsvaret av den irakiske hovedstaden. Men 8.april skal han ha forlatt Bagdad i et amerikansk militærfly sammen med et følge på 20. Dagen etter inntok invasjonsstyrkene byen.

Amerikanske elitestyrker kunngjorde da at generalen var drept. Maher Sufian al-Tikriti står ikke på USAs liste over de mest ettersøkte ledere av det tidligere regimet.

Planen ble klekket ut av CIA ett år i forveien, forteller en arabisk diplomat til Le Journal du Dimanche. - Det var mange kofferter med dollar som fløt omkring. De som aksepterte tilbudet, sa seg kun villig til å hoppe av når de amerikanske soldatene var fremme ved Bagdad. Signalet skulle være (amerikansk) kontroll over flyplassen i Bagdad, sier diplomaten.

(NTB)

ET DYR:</B> Den irakiske maleren Abdel-Ameer Ilwan har laget dette bildet av diktatoren Saddam Hussein.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media