Saddam-frykt i Storbritannia

LONDON (Dagbladet): I går begynte anleggsarbeidere å bygge en mur av stålblandet stein rundt den amerikanske ambassaden i Grosvenor Square i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterretningsrapporter melder at det er fare for at Saddam-styrte terrorister planlegger aksjoner i Storbritannia.

De britiske etterretningsorganisasjonene MI5 og MI6 har i lang tid jobbet for å få en oversikt over mennesker fra Irak som nå befinner seg i det britiske øyriket.

Etterretningsrapportene advarer om mulige Saddam-styrte terroristaksjoner i alle land som støtter USAs plan om å bombe Irak, men Storbritannia skal være særlig utsatt, ettersom statsminister Tony Blair er den viktigste støttespilleren til president Bill Clinton.

Etterretningstjenestene og Scotland Yard gjør forberedelser for å beskytte mulige mål for aksjonen. Amerikanerne vil bygge en solid mur rundt sin ambassade som kan stoppe et kjøretøy fylt opp med eksplosiver.

Tidligere general sir Michael Rose sa i går at Storbritannia kan bli utsatt for en bumerang-effekt. Han forklarte det med at et britisk selskap solgte våpen til Irak så seint som i 1994.

- Disse våpnene kan nå bli brukt mot britiske soldater, sa Rose.

PROTEST: Demonstranter klatrer opp på gjerdet til flybasen Nortwood utenfor London for å protestere mot britisk deltakelse i et angrep mot Irak.