- Saddam ga Osama penger

I over 30 år var Parisoula Lampsos (54) Saddam Husseins elskerinne. - Han farget håret, tok Viagra og ga penger til Osama bin Laden, hevder hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er den amerikanske tv-stasjonen ABC News som har møtt den 54 år gamle kvinnen i Libanon. Intervjuet skal sendes i programmet Primetime torsdag, men kanalen har allerede røpet deler av innholdet på sine nettsider.

I intervjuet gir kvinnen et lite flatterende bilde av Iraks sterke mann. Hun hevder blant annet at han selv ga ordre til å drepe sin sønn og rival Oday. Drapsforsøket mislyktes, og etterlot sønnen funksjonshemmet.

- Jeg ville ikke at det skulle gå slik, mente Lampsos å huske at Saddam sa etterpå. - Jeg ville at han skulle dø. Det ville vært bedre for ham.

Ga Osama penger

Amerikansk etterretning leter med lys og lykte for å finne en sammenheng mellom Osama bin Laden og Saddam Hussein. Det kan Lampsos gi dem. Hun hevder at de to fryktede lederne har møttes flere ganger, og at hun har sett Osama på besøk i slottet til Saddam en gang på 80-tallet. Ifølge Lampsos fikk Osama penger av Saddam så sent som i 1990-åra.

- Han gir til alle. Han gir til Osama bin Laden og han gir til palestinerne, sier hun i intervjuet.

Forfengelig

I over 30 år skal Parisoula Lampsos ha vært elskerinne til Iraks sterke mann. Hun hevder at hun hadde et eget rom på slottet fyllt av dyre gaver. Men forholdet ble etterhvert et fengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer