Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saddam gjør comeback - på plakat

Nye plakater - med kryss over Saddam Husseins to sønner - skal sette fart i jakten på eks-diktatoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har hittil bannlyst Saddam-bilder fra det offentlige liv. Nå går de nye veier, og setter opp 130 000 plakater av eks-tyrannen i Irak. De første plakatene ble hengt opp i formiddag. Også 400 000 løpesedler skal deles ut.

Ved siden av svart-hvitt-bildet av Saddam Hussein på mørkerød bunn, gjentas dusøren på 192 millioner kroner for opplysninger som fører til at Saddam Hussein blir tatt. Saddams to sønner, Uday og Qusay, som ble drept da amerikanske soldater stormet en bygning i byen Mosul i Irak 22. juli, er avbildet med kryss over. Vedkommende som tipset om Saddams sønner, innkasserte over 230 millioner kroner.

På plakatene utloves også en dusør på opptil 77 millioner kroner for informasjon om anti-koalisjonsaktivitet, skriver CNN.

- Ingen tilbaketrekning

USAs president George W. Bush sa i en tale til en gruppe amerikanske krigsveteraner i St. Louis i går at USA ikke kommer til å gi seg i jakten på Saddam Hussein og i kampen mot terror.

- Jo større framskritt vi gjør i Irak, dess mer desperate vil terroristene bli, uttalte han ifølge Washington Times.

- De har erklært krig mot hele den siviliserte verden, sa presidenten, med klar referanse til forrige ukes angrep på FN-hovedkvarteret i Bagdad.

- Tilbaketrekning i forhold til terror vil føre til flere og kraftigere angrep. Vi kommer ikke til å trekke oss tilbake. Vi er på offensiven, sier Bush.

Blandede meninger

Horder av folk samlet seg rundt de amerikanske soldatene da plakatene ble hengt opp. Meningene om amerikanernes jakt på Saddam Hussein er delte.

- Jeg håper de tar ham før eller senere, sier 23 år gamle Haider Ali til Reuters.

En annen tar tydelig Saddams parti, og sier han ikke kommer til å gi opplysninger han måtte ha om Saddam til amerikanerne:

- Hva har de gjort som skulle få meg til å gi informasjon om Saddam Hussein? Da Saddam styrte landet, hadde vi strøm, stabilitet og prisene var faste, sier en annen, som vil omtales som «Citizen Hussein», til Reuters.

64 amerikanske soldater er drept av Saddam-lojalister i Irak siden krigen offisielt var over 1. mai. To soldater ble i formiddag drept med få minutters mellomrom i to separate angrep i Bagdad og Fallujah, opplyser CNN og AP.

DUSØR-PLAKATER: 130 000 Saddam-plakater henges nå opp i Irak. Foto: REUTERS
FORTSETTER: USAs president George W. Bush gjentar at kampen mot terror og jakten på Saddam Hussein skal fortsette. Foto: AFP