Saddam-hjelper engasjerer seg for Joshua French

Advokat Clive Stafford Smith bidro til forsvaret av Saddam Hussein, og er hedret av den britiske dronningen. Nå mobiliserer han for Joshua French.

FORKJEMPER: Clive Stafford Smith er en pådriver i kampen mot Guantánamo Bay. Han har sendt inn 128 søksmål på vegne av fanger som sier de er blitt torturert av amerikanske
myndigheter. Foto: AP/Scanpix
FORKJEMPER: Clive Stafford Smith er en pådriver i kampen mot Guantánamo Bay. Han har sendt inn 128 søksmål på vegne av fanger som sier de er blitt torturert av amerikanske myndigheter. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den anerkjente britiske menneskerettighets- organisasjonen Reprieve engasjerer seg i Kongo-saken. — Alt dette er egentlig utpressing. Den demokratiske republikken Kongo, som for øvrig er et villedende navn, prøver bare å presse Norge for penger. Rettssaken så langt har vært veldig lite rettferdig, sier den profilerte menneskerettighets- forkjemperen Clive Stafford Smith til Dagbladet.

På organisasjonens hjemmesider sammenlikner han handlingene til røverstaten DR Kongo med utpressingen til somaliske pirater. Hvordan de sivile partene, blant dem den drepte sjåførens fagforening, ble tilkjent store erstatninger er et klart tegn på at dette er en måte å tjene penger, snarere enn en rettferdig rettssak, skriver organisasjonen.

Absurd— Hva vil du at britiske og norske myndigheter skal gjøre?

— Vi krever at britiske myndigheter bruker makten sin og legger press på Kongo slik at en britisk statsborger ikke blir henrettet.Det samme bør norske myndigheter gjøre også. Våre myndigheter er mye sterkere en disse to som sitter i en celle i Kongo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer