- Saddam holdes fanget i Qatar

Iraks tidligere diktator Saddam Hussein holdes fanget på en amerikansk militærbase i Qatar, skriver den britiske avisen Independent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avisen oppgir ikke kilde for opplysningen, men vet å fortelle at Saddam først ble fløyet til et amerikansk hangarskip etter at han ble tatt til fange i midten av desember.

Ifølge The Independent ble eks-diktatoren deretter fløyet til Qatar i dypeste hemmelighet, uten at engang landets kongefamilie var informert.

Også i slutten av desember ble det hevdet at Saddam befant seg i Qatar, noe landets myndigheter på det sterkeste benektet.

Også lederen for den amerikanske okkupantmakten i Irak, Paul Bremer, avviste den gang meldingene, og det samme gjorde talsmenn for det USA-opprettede styringsrådet i Irak.

En jordansk advokat, som skal være hyret av Saddam Husseins kone for å representere den tidligere irakiske lederen, forteller til The Independent at hun flyttet fra Syria til Qatar i slutten av mars.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer