Saddam Husseins datter hyller sin «fars krigere»

Hevder det er den tidligere diktatorens menn som nå rykker fram i Irak.

VIL TILBAKE:  Raghad Saddam Hussein (45) den eldste datteren til tidligere president Saddam Hussein, sier hun nå har håp om at hun skal kunne reise tilbake til Irak. Hun lever i dag i eksil i Jordan. Foto: AP Photo/AL ARABIYA
VIL TILBAKE: Raghad Saddam Hussein (45) den eldste datteren til tidligere president Saddam Hussein, sier hun nå har håp om at hun skal kunne reise tilbake til Irak. Hun lever i dag i eksil i Jordan. Foto: AP Photo/AL ARABIYA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et kort telefonintervju med den London-baserte avisa al-Quds al-Arab hyller Saddam Hussains datter Raghad Saddam Hussein (45) det hun kaller sin «fars krigere».  

Raghad hevder de væpnede gruppene som denne uka har erobret flere byer i Nord-Irak i stor grad består av Saddam Husseins gamle armé.

- Jeg følger utviklingen minutt for minutt og er glad over det som skjer. Jeg er glad for min onkel Izzat al-Douris seier og min fars helters framgang, sier diktatordatteren.

- Saddams hær brakt til live Det er den fryktede grupperingen Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL) som ansees å stå bak den overraskende offensiven i Nord-Irak. Gruppen, som har rykte på seg for å være så brutale at selv al-Qaida tar avstand fra dem, har allerede kontroll i Iraks nest største by Mosul og Saddams hjemby Tikrit. De sier de nå skal ta Bagdad, som et ledd i sitt mål om en islamsk stat på tvers av dagens etablerte landegrenser. Det er imidlertid flere som hevder at det i virkeligheten er Saddam Husseins gamle generaler som er brakt til live igjen.

- Folk tror det er ISIL-krigere, men de fleste er våre gamle soldater, sa en av Saddams gamle generaler i et intervju med den svenske avisa Expressen i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer