Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Saddam i live

Saddam Hussein og hans to sønner er i live. Det ifølge Saddams tidligere rådgiver, som ble tatt til fange av USA denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saddams tidligere sekretær Abid Hamid Mahmud al-Tikriti ble tatt til fange i uken som gikk. En intens jakt på Saddam og sønnene Uday og Qusay er i gang i Irak, opplyser amerikanske tjenestemenn. De presiserer at de ikke vet om den tidligere sekretæren har fortalt sannheten.

- Hadde opplysningene vært helt spesifikke, ville vi ha tatt dem nå, sier en amerikansk tjenestemann til nyhetsbyrået Reuters. -Vi leter intenst.

De amerikanske tjenestemennene bekreftet reportasjer i avisene The Washington Post og The New York Times om at Saddam Husseins to sønner og Saddams sekretær Abid Hamid Mahmud al-Tikriti på et tidspunkt hadde flyktet til Syria, men deretter var kommet tilbake til Irak.

Syria har på det sterkeste avvist tidligere amerikanske anklager om at Saddam og sønnene hadde søkt tilflukt på syrisk territorium.

De amerikanske tjenestemennene Reuters var i kontakt med, sa at jakten på Saddam var intensivert på bakgrunn av «informasjonen, eller kanskje desinformasjonen» som Mahmud Tikriti hadde gitt.

- Vi vet at denne fyren en gang fulgte ham som en skygge. Men hvem vet hva som er sant eller usant her og nå, sa en av de amerikanske tjenestemennene lørdag.

Mahmud Tikriti var den mest ettersøkte av USA etter Saddam Hussein og hans to sønner.

(NTB)

- I LIVE: Det jaktes intenst på Saddam og sønnene Uday og Qusay, etter at Saddams tidligere rådgiver hevdet at de fremdeles er i live.