- Saddam kan ha blitt drept i bombeangrep mandag

Amerikanske fly bombet mandag et boligområde i Bagdad der Iraks president Saddam Hussein skal ha oppholdt seg, melder amerikanske kilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kamper i et av Saddams palass i Bagdad BAGDAD: - Vi hadde etterretningsinformasjon som tydet på at irakiske etterretningsoffiserer holdt et møte i et boligområde, og at Saddam Hussein og hans to sønner muligens var til stede, sier kilden til nyhetsbyrået Reuters.

Informasjonen om møtet ble gitt til sentralkommandoen i Qatar, som ga klarsignal til å angripe målet. Det er ikke bekreftet at Saddam Hussein eller hans sønner ble drept i angrepet.

Minst 14 sivile, blant dem to barn, ble drept da raketter slo ned i et boligområde i Bagdad mandag. Det er foreløpig ikke bekreftet at det er dette angrepet som var rettet mot Saddam Hussein.

Tidligere tirsdag morgen kunne maskingeværild og flere eksplosjoner høres fra et av Saddam Husseins palasser i Iraks hovedstad Bagdad.

Amerikanske stridsvogner rykket mandag inn i palasset.

- Det ser ut som om irakiske styrker bombarderer området, jeg ser eksplosjoner, forteller Reuters-journalist Khaled Yacoub Oweis, som befant seg på et hotell overfor presidentpalasset, på andre siden av elva Tigris.

Kampene startet like før klokken fem lokal tid tirsdag morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer