Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saddam-saken fortsetter i dag

Tiltalte nekter all skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rettssaken mot Saddam Hussein og hans diktatorregime fortsetter i dag. De medtiltalte forklarer seg om sin rolle i massemordet i Dujail i 1982, der 150 sjia-muslimer skal ha blitt ulovlig arrestert og massakrert.

Under forrige høring for to uker siden, erklærte Saddam Hussein at han alene var ansvarlig for drapene, men han benektet å ha gjort noe kriminelt. Han har forklart at de som ble drept allerede hadde fått prøvd saken sin, etter de lover som gjaldt den gangen.

De sju andre tiltalte hevder at de er uskyldige. Tiltalte Mizhir Abdullah Ruwayyid forklarte seg først. Han avviste både skriftlig dokumentasjon og forklaringene til tidligere vitner som har fortalt om det som skjedde i Dujail.

- Jeg sverger ved Gud på at jeg aldri har gjort noe mennesket noe vondt, sa Ruwayyid ifølge BBC. Han hevdet at han ikke en gang var tilstede i Dujail på det aktuelle tidspunktet.

Aktoratet fikk deretter anledning til å spørre ut tiltalte.

Etter vitneforklaringene skal vitner for forsvaret kalles inn.

- Advokatene til flere av de tiltalte har ønsket å føre flere vitner, men hittil har hverken Saddam eller halvbroren Barzan Ibrahim al-Tikriti har gjort det hittil, sier sjefanklager Jaafar Mussawi til AFP.

Eks-diktatoren risikerer dødsstraff dersom han blir dømt.

Samtidig med at rettssaken startet igjen, ble ti personer drept i ulike bombeangrep i Bagdad i dag.

-USKYLDIG: Mizhir Abdullah Ruwayyid, tidligere leder i Baath-partiet, avviser alle anklager mot seg.
- USKYLDIG: Ali Dayim Ali, medlem at Baath-partiet, erklærte seg ikke skyldig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!