Saddam-saken utsatt igjen

Må erstatte de drepte forsvarsadvokatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rettssaken i Bagdad mot Saddam Hussein startet igjen i dag etter fem ukers pause. Den gangen var begrunnelsen at Saddams forsvarsadvokater ikke hadde fått nok tid til å prate med Saddam, og heller ikke fått se bevismaterialet mot ham.

I mellomtida er to av forsvarsadvokatene som forsvarer Saddam og hans sju medtiltalte drept, mens en annen har flyktet fra Irak etter å ha blitt skadd i et attentatforsøk.

Også i dag var det en illsint eks-diktator som møtte i retten i den grønne sonen i Bagdad. Først og fremst var han rasende fordi han måtte gå trapper til rettssalen. Så skjelte han ut dommeren fordi han ikke ville beordre de fiendtlige vaktene til å gi ham tilbake den beslaglagte pennen hans.

Etter en kort runde i retten, bestemte dommeren seg for nok en gang å utsette saken mot Saddam og hans medtiltalte. Denne gangen blir utsettelsen kortere, nærmere bestemt til 5. desember.

Ifølge nyhetsbyrået AP blir saken utsatt fordi retten må få tid til å erstatte de drepte forsvarsadvokatene før rettssaken tar til på ny.

UTSATTE IGJEN: Dommer Rizgar Mohammed Amin hadde ikke annet valg etter at to av forsvarsadvokatene er drept siden sist han utsatte saken mot Saddam Hussein.