Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Saddam skal dø

JERUSALEM: (NTB-AFP-Reuters-AP/Dagbladet): Den israelske etterretningstjenesten Mossad har børstet støv av en fire år gammel plan om å drepe Iraks president Saddam Hussein, skriver Foreign Report.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået mener at Mossad arbeider for å gjenopprette sin egen troverdighet etter det mislykte forsøket på å forgifte Hamas-lederen Khaled Meshaal i Jordan i forrige måned.

Foreign Report siterer en «velplassert kilde i Tel Aviv» som sier at israelske agenter har fått i oppdrag å undersøke om attentatplanene fra 1992 er mulig å gjennomføre.

Avlyst

Den opprinnelige aksjonen ble avlyst etter at seks israelske soldater omkom under en generalprøve kvelden før attentatet skulle utføres, skriver Foreign Report. Aksjonen skulle være en hevn for at Saddam skjøt Scud-raketter mot Israel under Golf-krigen.
Kilden hevder at Mossad etter fadesen i Jordan vil markere at slike planer fortsatt eksisterer. Han påpeker at hvis angrepet mislykkes, kan det bryte ut krigsliknende tilstander, fordi Israel ville måtte bruke halvparten av sine luftstyrker på å hente agentene ut av Irak igjen.

FN på sporet

- Irak kan ha besluttet å utvise de amerikanske våpeninspektørene fordi de var på sporet av de forbudte våpnene som Irak fortsatt skjuler, hevder sjefen for FNs våpeninspeksjon i Irak, Richard Butler.

Irak ga onsdag ti amerikanere i det førti mann store FN-teamet beskjed om å forlate landet innen en uke. Irak ba også FN om å stanse bruken av amerikanske fly under sine inspeksjoner.
Irak hevder å ha ødelagt langdistanseraketter, kjemiske, biologiske og kjernefysiske våpen i tråd med våpenhvileavtalen fra 1991.

ETTERLYST: Saddam Hussein er etterlyst av israelsk etterretningstjeneste. Mossad tørker støver av gamle attentatplaner for å kvitte seg med Saddam en gang for alle.
Hele Norges coronakart