- Saddam skriver dikt om Bush

Iraks tidligere leder Saddam Hussein pusler i hagen, skriver dikt og småspiser amerikanske kjeks og muffins bak fengselsmurene, skriver The Guardian.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Iraks menneskerettsminister Bakhtiar Amin som har gitt den britiske avisen innsyn i Saddams nye tilværelse, etter selv å ha besøkt den tidligere diktatoren i fengselet lørdag.

- Et av diktene er om George Bush, men jeg har ikke hatt tid til å lese det, forteller Amin til The Guardian.

- I likhet med andre prominente innsatte så begynner Saddams dag med en kraftig frokost som gir 1.300 kalorier. Han får også varm mat to ganger daglig, som kan bestå av ris eller poteter og brokkoli, sammen med enten fisk, kjøtt eller kylling, forteller Amin videre.

- Til dessert kan det være appelsiner, epler, pærer eller plommer, men den tidligere lederen har utviklet en forkjærlighet for amerikansk smågodt som muffins og kjeks, forteller den irakiske ministeren videre.

Lite tyder på at ryktene om at Saddam nylig ble rammet av slag stemmer, ettersom Amin beskriver den tidligere presidentens helse som «god».

Ifølge The Guardian skal eks-diktatoren lide av noe høyt blodtrykk og ha blitt behandlet for en kronisk prostatainfeksjon. Ut over dette skal han være i god form og i ferd med å legge på seg igjen etter å ha slanket bort 5 kilo ved å avstå fra all feit mat.

- Han trener i cella og bruker deretter den daglige treningstida til å stelle en liten hage i luftegården. Han ser etter noen få prydbusker og har til og med plassert en sirkel av hvite steiner rundt et lite palmetre, forteller Amin.

Selv finner han den tidligere lederens tilsynelatende omsorg for naturen ironisk, og viser til miljøkatastrofen Saddam forårsaket da han i sin tid tørket ut sumpområdene i det sørlige Irak.

Amin er selv kurder fra Kirkuk og er en av de første medlemmene av Iraks overgangsregjering som har besøkt Saddam bak murene.

Eks-diktatorens celle er 3 ganger 4 meter stor, hvitmalt og utstyrt med luftavkjøling, kan den irakiske menneskerettsministeren fortelle.

(NTB)