Saddam skulle bruke «masseødeleggelseskameler»

Kamelene skulle lastes med eksplosiver og sendes mot invasjonsstyrkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Saddam Hussein planla å bruke «masseødeleggelseskameler» i forsvaret av Irak. Kamelene skulle lastes med bomber og ledes mot invasjonsstyrkene, melder Telegraph.

Selvmordskamelene var del av en plan for å utruste og bevæpne utenlandske geriljakrigere som den falne diktatoren hadde fått til Irak kort tid før den amerikanske invasjonen for tre år siden. Rapporten om dette er i Pentagons besittelse, men det amerikanske forsvarsdepartementet har ikke hatt tid eller ressurser til å oversette den. Derfor la Pentagon dokumentene ut på nettet på orgiginalspråket - arabisk - i håp om at noen arabiskkyndige ville oversette dem til engelsk.

Et av dokumentene omhandler opplæringen av utenlandske selvmordsbombere, og hoveddelen av kurset \'vil fokusere på å gjemme eksplosiver i kroppen, i motorsykler, i biler og i kameler\'. Kamelene skulle leveres av direktoratet for militær etterretning.

Hvis oversettelsen er riktig, antyder dokumentet at mange av de utenlandske krigerne som nå angriper koalisjonsstyrkene, fikk trening direkte fra Saddams regime. Det er imidlertid hittil ikke blitt meldt om at kameler er blitt brukt i selvmordsaksjoner.

MASSEØDELEGGELSESVÅPEN: Viktig del av Saddams forsvar mot amerikanerne.