Saddam snakker igjen

En stemme som angivelig skal være Saddams avviser at han sto bak bombeattentatet i Najaf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er den arabiske TV-stasjonen al-Jazeera som har offentliggjort det nye lydbåndet med det som skal være Saddam Husseins stemme, melder AP.

Stemmen sier Saddam er alle irakeres ledere, og ingen spesiell etnisk eller religiøs gruppe, sjiamuslimer inkludert, vil bli angrepet.

- Saddam Hussein er ikke lederen for en minoritet eller en gruppe innenfor en gruppe. Han er lederen for det store, irakiske folket, sier stemmen.

På tapen avviser det som skal være Saddam at han har noe med bomben i Najaf å gjøre. Det er ikke bekreftet at stemmen virkelig tilhører den falne diktatoren.

Minst 85 mennesker døde i fredagens bombeangrep i den hellige byen Najaf. Blant de omkomne var den høytstående sjiamuslimske lederen Ayatollah Mohammad Baqir al-Hakim.

- Kanskje har flere av dere hørt slangens hvesing, tjenerne til okkupantene, hvordan de beskylder oss uten noen beviser for å ha drept al-Hamkim, sier stemmen.

Mange i Najaf har lagt skylda for bombeattentatet på Saddam-lojalistene i landet. Politiet sier de har 19 mistenkte i sin varetekt. Mange av dem skal være utlendinger, og ha tilknytning til al-Qaida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer