Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saddam sultestreiker

Sammen med 11 andre eksledere marker de ettårsdagen for pågripelsen på sin måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det ett år siden den irakiske diktatoren ble pågrepet i en jordhull nær Tikrit. Han hadde da vært på flukt i flere måneder.

Siden pågripelsen har han vært holdt i arrest på et ukjent sted. Han nekter straffskyld etter anklagene som er rettet mot ham.

Saddam Hussein og 11 andre tidlige irakiske ledere sultestreiker. Alle sammen sitter i varetekt mens de venter på at straffesaken mot dem kommer opp for retten, opplyser en av de sultestreikendes advokater.

- Vi har fått pålitlig informasjon fra kilder om at Saddam Hussein og 11 andre fanger innledet sultestreik på fredag. De gjør det i protest mot det de oppfatter som dårlig behandling i fangenskap, sier advokat Badiaa Aref Ezzat til nyhetsbyrået AFP.

Han er advokat til den tidligere innenriksministeren i Irak.

Røde Kors har besøkt Hussein i fangenskap og kunne rapportere at han var i god form. Ut over det ønsker de ikke si noe om hans liv i fangenskap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media