Saddam sultestreiker

Føler seg dårlig behandlet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nok en gang har rettssaken mot Saddam Hussein og hans sju medtiltalte tatt en ny vri. Idet Iraks eks-president og diktator entret rettslokalet i dag, klagde han på dårlig behandling.

- Vi har sultestreiket i tre dager for å protestere mot måten dere behandler oss på, erklærte Saddam Hussein i Bagdad i dag, ifølge BBC.

Saddam Hussein var iført en mørk dress. Han holdt Koranen under armen. Før saken kunne begynne, ropte Saddam nok en gang at rettssaken er en nikkedukke, styrt av USA.

Så var det igjen duket for rettssak. En tidligere etterretningsoffiser sto i vitneboksen. Han fikk ikke snakke lenge.

For Saddam Hussein tok ordet igjen. «Lenge leve den store arabiske nasjonen. Lenge leve de hellige krigerne», kom det fra «slakteren fra Bagdad», før han satte seg ned i den hvite tiltaleboksen.

Saddam Husseins halvbror og medtiltalte, Barzan Ibrahim al-Tikriti, viste også sin forakt for retten i dag. Det gjorde han ved å sitte i rettssalen iført langt, hvitt undertøy.

Rettssaken pågikk i tre timer i dag, og forventes å vare ut februar.

SINT: 
Iraks tidligere president, Saddam Hussein, er ikke fornøyd med behandlingen han får av de amerikanske fangevokterne i Bagdad. Nå har eksdiktatoren og hans sju medtiltalte iverksatt sultestreik for å vise sin misnøye. Foto: STEFAN ZALKIN/AP
SINT: Iraks tidligere president, Saddam Hussein, er ikke fornøyd med behandlingen han får av de amerikanske fangevokterne i Bagdad. Nå har eksdiktatoren og hans sju medtiltalte iverksatt sultestreik for å vise sin misnøye. Foto: STEFAN ZALKIN/AP Vis mer
<B>SÅRET OG VONBRÅTEN:</B>Saddam Husseins halvbror og medtiltalte, Barzan Ibrahim al-Tikriti, troppet opp i hvite, lange underbukser og trøye for å vise sin forakt for rettssaken som nå pågår.