Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saddams datter lovpriser «Iraks ekte menn»

Raghad Saddam Hussein kaller pappa Saddam Husseins rettssak en farse i tv-intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På tv-kanalen Al-Arabiya i går lovpriste eks-diktatorens eldste datter sin onkel, Barzan Ibrahim, og de seks andre mennene som står tiltalt sammen med Saddam Hussein for drapet på 148 sjiamuslimer i byen Dujail i 1982, skriver CNN.com.

- En ekte helt

- Min onkel Barzan har vært utrolig i retten, veldig modig og en ekte helt. Han har rettet opp i det gale inntrykket som er skapt av irakiske menn. Kretsen rundt min far er det som kan kalles Iraks ekte menn, sa Raghad Saddam Hussein i tv-intervjuet.

Barzan Ibrahim er Saddam Husseins halvbror og tidligere leder for det hemmelige politiet, Mukhabarat. En dag i februar møtte han i retten bare ikledd en undertrøye og lange underbukser.

Han kranglet høylytt med vaktene og ble slept ut rettssalen. Deretter satt han resten av dagen på gulvet med ryggen mot dommerne i protest.

- Blir verre og verre

Raghad Saddam Hussein hevder at de aller fleste irakere er misfornøyde med rettssaken som nå pågår mot hennes og hans svorne menn. Hun mener de som virker fornøyde med oppgjøret er «valgt ut av et spesielt parti for å oppnå et spesielt mål».

- Faktisk var alle irakere trygge og respekterte av alle arabiske land før ting kom ut av kontroll. Og det blir bare verre og verre for hver dag, mener Saddam Husseins datter.

SADDAMS DATTER: Raghad Hussein lovpriste sine tiltalte familiemedlemmer i et tv-intervju i går. Foto: AP/Scanpix
SADDAMS DATTER: Raghad Hussein lovpriste sine tiltalte familiemedlemmer i et tv-intervju i går. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Likevel ser hun ikke bort ifra at hun en dag vil returnere til hjemlandet.

- Hvis Gud vil at vi skal vende tilbake med vår stolthet, så er vi de første til å reise tilbake, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling