Saddams høyre hånd død

Saddam Husseins tidligere nestkommanderende Izzat Ibrahim al-Douri er død, melder Baath-partiet i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Izzat Ibrahim var viseformann for Det revolusjonære kommandorådet, og den siste av regimets øverste menn som fremdeles var på frifot.

Opplysningene om hans bortgang er basert på en e-post sendt til et vestlig nyhetsbyrå og signert «Det arabiske sosialistiske Baath-partiet – kommandoen i Irak». Ifølge e-posten døde al-Douri klokken 02.30 nett til fredag, men dødsårsaken ble ikke oppgitt. Al-Douri skal ha vært ved dårlig helse i flere år. Det har gått rykter om at han hadde lungekreft.

Verken myndighetene i Irak eller USA kunne fredag kveld bekrefte opplysningene om al-Douris død.

Amerikanske myndigheter mener at al-Douri spilte en nøkkelrolle i å organisere opprøret som eksploderte i 2003 mot den amerikanskledede koalisjonen, og at han spilte en viktig rolle i å knytte sammen restene av Saddams regime og islamske ekstremister.

Han sto som nummer seks på USAs liste over de 55 mest ettersøkte irakerne. Dusøren for å fange ham var på 10 millioner dollar – 70 millioner kroner. (ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer