Saddams krig begynner nå

Nå starter Saddams krig. Med USA-soldater i Bagdads gater er strategien at hans styrker skal vise lojalitet ved å drepe så mange av fienden at krigen blir politisk umulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spesialstyrkene kan være 50000 motiverte menn med spesielle bånd til Saddams regime. Noen er knyttet til regimet med blod, som Saddam Husseins livvaktgarde.

Blod på hendene

Noen er knyttet til regimet med ideologi, gjennom Baath-partiet og Fedayeen Saddam, eller er villige til å ofre seg for Saddam.

- Dette er spesialstyrker som bare i liten grad har vært i kamp. Deres reaksjon vil avgjøre om vi får et blodbad eller ei, sier kommandørkaptein Nils Helle ved Forsvarets stabsskole.

Mange av dem har ikke annet å miste enn sine liv, fordi de har for mye blod på hendene til å overleve uten Saddam.

- Det vi har sett fra sør er at spesialstyrkene har slåss mer enn ventet. Fedayeen har angrepet forsyningslinjer og truet folk til å kjempe, sier Eide.

Kjemper intenst

Militært har den amerikansk-britiske styrken møtt større motstand fra hæren enn ventet, men mindre motstand fra elitestyrkene i Republikanergarden. Nå er ingen av disse lenger noen trussel.

Sersjant Todd Morton, som har deltatt i kampene om byen Karbala, beskriver de irakiske soldatene han har møtt i kamp, som underlegne og mye dårligere utstyrt enn amerikanerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer