- Saddams nestkommanderende pågrepet

En mann som antas å være Izzat Ibrahim al-Duri, som topper USAs liste over ettersøkte fra Saddam Husseins regime, er pågrepet, ifølge tv-kanalen Al Arabiya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som antas å være Izzat Ibrahim al-Duri, som topper USAs liste over ettersøkte fra Saddam Husseins regime, er pågrepet, ifølge tv-kanalen Al Arabiya.

Mannen ble pågrepet av irakiske styrker i Hamrin mellom provinsene Salaheddin og Kirkuk og skal være på vei til Bagdad.

Ifølge Al Arabiya sier amerikanske kilder at den mistenkte mannen ligner på Duri, men at de avventer resultat fra DNA-prøver for å bringe identiteten på det rene.

Den amerikanske hæren kunne ikke umiddelbart bekrefte meldingene.

- Vi er klar over rapporter fra media om at Izzat Ibrahim al-Duri er fanget, heter det i en uttalelse fra den amerikanske hæren.

- Men for øyeblikket kan vi si at han ikke er i koalisjonens varetekt, og vi har ingen meldinger om at han er blitt tatt til fange av irakiske styrker heller, heter det videre.

Abu Mohammad, som omtales som Duris talsmann i Syria, sier til TV-kanalen at opplysningene om pågripelsen er oppdiktet.

- Duri er i frihet og sikkerhet og leder motstanden og den hellige krigen i Irak, sier talsmannen på telefon til AFP.

 Izzat Ibrahim al-Duri var lenge Saddam Husseins nærmeste medarbeider og nestkommanderende. Foto: KARIM SAHIB/AFP/SCANPIX
<-PÅGREPET: Izzat Ibrahim al-Duri var lenge Saddam Husseins nærmeste medarbeider og nestkommanderende. Foto: KARIM SAHIB/AFP/SCANPIX Vis mer

Duri var lenge Saddam Husseins nærmeste medarbeider og nestkommanderende. USA har utlyst en dusør på ti millioner dollar for opplysninger som fører til at han blir pågrepet.

(NTB)