Saddams nevø arrestert

En av hovedmennene bak de stadige opprørene i Irak ble arrestert i Baghdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Irakisk politi arresterte onsdag Saddam Husseins nevø i Baghdad, bare dager etter at Syria sendte ham tilbake til Irak.

Han skal være den viktigste finansmannen bak de stadige opprørene i det herjede landet.

Yasir Sabhawi Ibrahim, sønn av Saddams halvbror Sabhawi Ibrahim al-Hassan al-Tikriti, ble arrestert i en leilighet i Baghdad, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Byrået har fått vite om arrestasjonen gjennom anonyme kilder i Iraks myndigheter.

- Han er en av opprørernes farligste menn, sier den ene kilden, som jobber som koordinator mellom amerikanske og irakiske myndigheter.

- Dette er et av de mest alvorlige angrepene på terrornettverkene, uttaler den andre anonyme kilden, som er ansatt i Iraks forsvarsdepartement, til AP på telefon fra Irak. 

Saddams nevø skal ha blitt utvist av Syria for et par dager siden, og det skal ha vært Syria som opplyste amerikanske myndigheter om hvor han befant seg.

BAKMANN ARRESTERT:</B> En av finansmennene bak de stadige opprørene i Irak er arrestert. Denne bilen ble sprengt tirsdag i Baquba, nordøst for Baghdad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer