- Saddams nyttige idiot

SV gambler med Norges sikkerhet. Det hevder Frp-formann Carl I. Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formannen brukte i går store deler av sin tale til landsstyret til et frontalangrep på Kristin Halvorsen og SV.

- Det er på tide å kalle en spade en spade, mener Hagen.

- På samme måte som SV fungerte som nyttige idioter for Moskva-kommunistene, opptrer de nå som nyttige idioter for Saddam. SV krever tilbaketrekking av amerikanske styrker, mens det er en reell trussel om maktbruk som kan få Saddam til å gi seg. Når SV går mot at NATO skal hjelpe Tyrkia, da gambler de med Norges sikkerhet, sier Hagen til Dagbladet.

- Kjenner igjen SV

Hagen sier han tar for seg SV såpass grundig fordi partiet er blitt en stor konkurrent i kampen om velgerne.

Han fnyser av at frontalangrepet på SV er takk for sist etter at SV-leder Kristin Halvorsen forleden minnet om at Frp i 1988 gikk inn for våpensalg til Irak, og ba Frp holde seg musestille.

- Puh! Å finne fram noe fra 80-tallet, før Kuwait-krigen, er for dumt, tordner Hagen.

- Da solgte alle våpen til Irak, norsk våpensalg hadde ingen annen betydning enn å sikre norske industriarbeidsplasser. Det er SV som ikke har noen plass i utenriksdebatten. De bidrar bare til å svekke Norges sikkerhet. Nå begynner vi å kjenne igjen det gamle SV, sier han.

Tar ikke alvorlig

SV-leder Kristin Halvorsen sier hun har problemer med å ta Hagen alvorlig.

- I 1988 tok Hagen til orde for å eksportere våpen til en despot som hadde gasset kurdiske områder. Saddam har bygd seg opp med støtte fra Vesten, men Hagen beklaget at Norge ikke deltok i opprustningen. Jeg forstår godt at Hagen bruker store ord om SV for å avlede oppmerksomheten fra sin egen pinlige fortid, sier hun.

Markedsmakt

Hagen mener SV heller ikke har noe å gjøre i debatten om økte strømpriser.

- I likhet med Sp, Venstre og KrF har de hele tida arbeidet for høyere strømpriser, sier Hagen.

- SV har aldri vært for strømpriser på det nivået vi har nå. Det er Frp som ønsker markedsmakt. De høye strømprisene er i tråd med Hagens politikk. Derfor skjønner jeg godt at han lager mye skrik for å hindre oppmerksomhet om det, svarer Halvorsen.

Hun ser det som et kompliment at Hagen bruker som mye tid på SV.

ANGREP: Frp-formann Carl I. Hagen gikk til frontalangrep på SV i sin landsstyretale i går. - SV er Saddams nyttige idioter, tordnet Hagen.