Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Saddams slue brigade»

Det var bare et tidsspørsmål før noen laget en alternativ kortstokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pentagon hadde stor suksess med å lage en kortstokk med bilder og navn av de 55 folkene de mente hadde størst inflytelse i Irak. Medier i hele verden har etterhvert omtalt arresterte og ettersøkte irakere med kortnavnet Pentagon ga dem.

Nå tar det erkekonservative nettstedet Newsmax opp tråden og lager en kortstokk med bilder av 54 mennesker de anser som USAs fiender.

Kortstokken er en samling av høyst forskjellige personer. FNs generalsekretær Kofi Annan er med. Det samme er lederen for FNs våpeninspektører i Irak, svenske Hans Blix.

I tillegg får en rekke kjente Hollywood-stjerner passet påskrevet. Mange av kjendisene som har vært kritiske til USAs krigføring i Irak er med i kortstokken. I tillegg følger det med såkalte anti-amerikanske sitater fra hver av dem.

Tung bør å bære

Newsmax mener at personene som er med i stokken garantert vil bli forbannet, og at enkelte vil føle det tøft å bli inkludert på denne listen.

Spesielt fredsprisvinner og tidligere president Jimmy Carter, en av jokerne i stokken, synes nok at gimmicken er litt i overkant. Alle personene i stokken er utstyrt med bereter fra Saddam Husseins republikanergarde, og Newsmax kaller kortstokken for «Saddams feige brigade» og «Feigingenes Forente Nasjoner».

- Den nye stokken med spill- og informasjonskort (....) viser Amerikas fiender og motstanderne av frigjøringen av Irak på en satirisk måte. Samtidig avslører de bevisene for deres hat - deres egne uttalelser mot Amerika, skriver Newsmax.

Pentagons kortstokk er solgt i mer enn 100000 eksemplarer siden den ble utgitt. Newsmax regner med at feigingstokken blir en enda større suksess.

- «Most Wanted»-stokken er det mestselgende produktet i Newsmax' historie. «Feigingstokken» ligger an til å overgå den, mener Newsmax.

HENGES UT: Charlie Sheen, Barbra Streisand, Jaques Chirac og Kim Jong-Il er bare noen av «USAs fiender» ifølge Newsmax. Nå utgir de en kortstokk med sitater fra krigsmotstanderne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media