Saddams sønn fikk 99,99 prosent

President Saddam Husseins eldste sønn Uday innledet sin politiske karriere i dag. Med 99,99 prosent av stemmene ble han den fremste av det regjerende Baath-partiets representanter i nasjonalforsamlingen som ble valgt i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nøyaktig hvor mange stemmer den 35 år gamle Uday fikk, er uklart. Uday var kandidat i en bydel i Bagdad, og en minister i Iraks regjering fortalte at han fikk over 200.000 stemmer.

- Det reflekterer kandidatens popularitet, sa minister Shebib Lazem Al-Malki. Han hadde også jobben med å fortelle at alle regjeringspartiets kandidater til nasjonalforsamlingen, i alt 165, var blitt valgt inn. Nasjonalforsamlingen har 250 medlemmer.

- Ulays seier vil kaste glans over nasjonalforsamlingen i samsvar med Ulays evner, beriket av år med presse-, idretts- og ungdomsarbeid, skriver Bagdad-avisen Al-Ittihad.

Ved siden av Saddams sønn og hans 164 trosfeller, er det valgt inn 55 «uavhengige» kandidater. Dessuten har president Saddam utnevnt 30 lojale kurdere til å representere den nordlige delen av landet, der det ikke ble holdt valg.

Det forbudte irakiske kommunistpartiet kaller i en uttalelse fra sitt eksilmiljø i London valget «en grotesk komedie».

(NTB)