Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saddams svigersønn gjemte seg i Syria

Presset på Syria virker. Saddams svigersønn, Jamal Mustafa Sultan al-Tikriti er tatt. Også vitenskapsministeren er USAs fange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han er den første i nær familie til Saddam Hussein som er tatt, sier talsmann for eksilregjeringen, Zaab Sethna, til nyhetsbyrået Reuters.

Sultan skal ha vært i Syria, men eksilregjerinegn skal ha overtalt ham til å komme tilbake til Bagdad og overgi seg.

Sultan er kløver ni i kortstokken som de amerikanske soldatene her med seg med bilder over de 55 mest ettersøkte irakere.

Press på Syria

Jamal er den sjette i kortstokken som er tatt til fange av koalisjonsstyrkene i Irak.

Avslørignen om at Jamal har gjemt seg i Syria kom bare timer etter at USAs president George W. Bush opplyste at et var tegn som tydet på at Syria hadde begynt å forstå USAs krav om at de må nekte medlemmmer av Saddams administrasjon beskyttelse i landet.

- De begynner å forstå budskapet om at de ikke kan gi beskyttelse til medlemmer av det irakske Baath-partiet, sa Bush under en pressekonferanse i Texas i dag.

USA har gradvis økt presset på Syria etter at Saddams regime kollapset. Det har også vært spekulasjoner om at Syria vil bli det neste målet for USAs kampanje mot land som huser internasjonale terrorister.

USA har gjentatte ganger beskyldt Syria for å la Saddam Husseins menn flykte over grensa, hjelpe irakerne mot de amerikanske styrkene og utvikle masseødeleggelsesvåpen.

Syria har hele tiden benektet beskyldningene.

Vitenskapsministeren tatt


Iraks tidligere minister for høyere utdannin og vitenskap, hjerter fire i USAs kortstokk over de 55 mest ettersøkte irakere, er i USAs varetekt.

- Abd al-Khalq Abd al-Gafar ble tatt lørdag, opplyser USA uten å gi noen flere detaljer.

Dermed har USA tatt sju av de 55 de aller mest ønsker å sette bak lås og slå.

<B>MINISTEREN: Det er ikke kjent hvordan USA fikk tak i Abd al-Khalq Abd al-Gafar, iraks minister for utdanning og forskning.
SVIGERSØNN: Jamal Mustafa Sultan al-Tikriti
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media