Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sædflekk kan felle Clinton

NEW YORK (Dagbladet): Monica Lewinsky beholdt en cocktailkjole med det som skal være Bill Clintons sædflekk i klesskapet sitt. Kjolen kan være beviset som feller presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun renset den aldri, for sædflekken var et kjært minne fra kjærlighetseventyret med USAs president.

FBI har nå kjolen etter at agenter med Monicas tillatelse var i leiligheten i Watergate og hentet den.

Det er TV-selskapet CBS og flere amerikanske aviser som melder om kjolen med sædflekken. CNN melder at noen av Clintons venner nå sier de tror presidenten har hatt et seksuelt forhold til Monica Lewinsky.

Monica møter i en storjury tirsdag. Det kan bli Clintons d-dag.

DNA-analyser

Monica er nå villig til å fortelle om munnsex og telefonsex med presidenten, men vil foreløpig ikke si at han ba henne lyve.

Sædflekken vil gi spesialetterforsker Kenneth Starr muligheter til å å gjøre DNA-analyser.

Analysene kan med nær hundre prosent sikkerhet slå fast om flekken er sæd, og hvorvidt sæden er Bill Clintons.

Er den det, kan Clinton bli felt av sin egen forklaring under ed sist lørdag der han angivelig nektet for å ha hatt sex med Monica Lewinsky.

I går fortsatte forhandlingene mellom Monicas advokater og statsadvokatene som arbeider for Starr. Kenneth Starr truer Monica med fengsel dersom hun ikke også vil forklare seg om påstandene på Tripp-båndene om at president Clinton og hans venn Vernon Jordan ba henne avgi falsk forklaring.

Flere bevis

FBI-agentene som gikk gjennom Monicas leilighet i Watergate-komplekset tok også med seg andre bevis på forholdet mellom Monica og presidenten.

De skal ha tatt med seg en diktsamling og minst ett smykke i tillegg til Monicas datamaskin.

Noen av gjenstandene skal være kjøpt på Marthas Vineyard utenfor Long Island, der Bill Clinton ferierte sammen med Hillary og datteren Chelsea i august i fjor.

Spesialetterforsker Kenneth Starr ble kjent med historien om kjolen etter at Monica fortalte om sin sexsuvenir på ett av båndene til Linda Tripp.

Munnsex og telefonsex

På Tripp-båndene hevder Monica Lewinsky at presidenten svært ofte ringte hjem til henne seint på kvelden.

Ved disse anledningene kunne samtalen utvikle seg til telefonsex.

Avisa Los Angeles Times siterer en kilde som har hørt deler av båndene der Monica også forteller hvor knust hun ble da hun trodde Clinton også hadde forhold til andre kvinner.

- Monica sier at de svært ofte hadde telefonsex, sier kilden som har hørt båndene.

Denne kilden bekrefter opplysningene om at Monica sier til Linda Tripp at hun og Clinton bare har hatt munnsex, men aldri samleie.

Monica sier at Clinton sa til henne at munnsex ikke var å betrakte som et seksuelt forhold.

Ifølge to politimenn som ble intervjuet i Los Angeles Times i 1993, skal Bill Clinton ha sagt at det står i Bibelen at munnsex med andre enn kona ikke er utroskap.

Amerikanske aviskommentatorer drøfter nå om presidenten mener at munnsex ikke er sex, men en vanlig omgangsform mellom kvinner og menn som bare kjenner hverandre flyktig.

Sjalu og sutrende

Linda Tripp har gjort opptak av sin unge venninne siden august i fjor og fram til i forrige uke.

Da gjorde hun hemmelig opptak av sin samtale med Monica for Kenneth Starrs FBI-agenter.

Los Angeles Times skriver at Tripp-båndene er mye «jentesnakk».

- Monica sutrer. Hun sutrer over at han ikke vil være nok sammen med henne. Hun sutrer over hvordan hun skal klare å få levert en pakke til ham i Det hvite hus, og hun sutrer over hvor opphissende deres siste møte hadde vært, sier kilden.

- Og hun er sjalu på andre elskerinner. Hun er sjalu fordi de får mye tid sammen med ham, og hun tror de får mer av ham enn hun får. Kilden sier:

- Inntrykket hun gir er av en sutrende kvinne. Hun føler seg forsmådd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!