- Saeid har ingen fortid med norsk psykiatri

Oslo-politiet sliter med motstridende vitneutsagn. Gransker Mortensrud-familiens fortid med lupe.

DREPT: Den drepte kona Nadira El Bich (37) fraktes ut fra leiligheten på Mortensrud i Oslo natt til torsdag. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
DREPT: Den drepte kona Nadira El Bich (37) fraktes ut fra leiligheten på Mortensrud i Oslo natt til torsdag. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I dag slapp politiet informasjon fra  foreløpige obduksjonsrapporten, som konkluderer med at siktede Saeid Ahmadzadeh (41) trolig kvalte kona Nadira El Bich (37) og druknet de to eldste døtrene på sju og ni.

Dødstidspunktet - Rettsmedisinerne har også antydet tidspunktene der døden inntraff for ofrene, men dette holder vi for oss selv nå mens etterforskningen pågår, sier Hanne Kristin Rohde, politiinspektør ved volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

For spedbarnet på 14 dager er dødsårsaken foreløpig ukjent. Politiet har så langt ingen informasjon som tilsier at mannen har en forhistorie med psykiske problemer.

- Så langt vi vet, så har han ikke hatt befatning med psykiatrien etter at han kom til Norge i 1991, sier Rohde.

Politiet har heller ikke funnet brev eller andre ting som noen familiemedlemmer har etterlatt seg for å forklare tragedien.

Motstridende vitner Politiets største utfordring så langt er motstridene vitneutsagn som har gjort det vanskelig å anslå om drapene skjedde mandag eller tirsdag.

Overfor Dagbladet sier naboer at de så de to jentene på sju og ni leke i hagen, mens skolen opplyser til flere medier at barna ble hentet på skolen mandag av faren «for å dra på piknik».

Bomringen - Ved fire drap og et selvdrap vil det være vesentlig å kartlegge familiens bevegelser. Vi dobbelsjekker nå en del informasjon vi har fått og håper å ha svaret snart. Vi sjekker også bompengeringen for informasjon og overvåkingskameraer, sier Rohde.

Er familiens bil registrert på vei ut av Oslo-bomringen i retning av Gamle Mossevei og Gjersjøen, så kan det gi verdifull informasjon om hva som har skjedd.

Politiet understreker at de fortsetter arbeidet med kartlegging av familiens bevegelser, rundspørringer i nabolaget, vitneavhør og andre tekniske og taktiske etterforskningsskritt.

- Ble druknet i sjøen De rettsmedisinske undersøkelsene har ikke rokket ved politiets vurdering av at familiefaren utslettet seg selv og sin familie. Selv ble han funnet på 13 meters dyp i Gjersjøen. Også hans døtre ble funnet der.

POLITIET: Politiinspektør i Oslo politidistrikt, leder for volds- og sedelighetsseksjonen, Hanne Kristin Rohde. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
POLITIET: Politiinspektør i Oslo politidistrikt, leder for volds- og sedelighetsseksjonen, Hanne Kristin Rohde. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Politiet mener så langt at barna ble drept i innsjøen.

- Alle er døde ved drukning, sier Rohde.

Politiets kriminalteknikere har ikke funnet spor som tyder på at det er brukt noe for å senke kroppene.
 uasne
- Er lungene fulle av vann, så synker mann uansett. Det er ikke tegn på noen annen forklaring på at de ble funnet på så dypt vann, sier Rohde.

SIKTET: Saeid Ahmadzadeh (41) er siktet for drapet på fire familiemedlemmer.
SIKTET: Saeid Ahmadzadeh (41) er siktet for drapet på fire familiemedlemmer. Vis mer