Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sæle vil surfe på Bush-bølgen

Valgseieren til George W. Bush gir ny giv til kampen mot den norske abortloven, mener stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle (KrF).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristne verdier ble framhevet som hovedgrunnen til at Bush ble gjenvalgt som USAs president. Nå håper kristne i Norge at USA-valget vil føre til en ny debatt om abort og homofilt ekteskap.

-  Vi burde innkassere sånne seirer. Dette er saker som står KrF nært, sier Apelthun Sæle.

KrFs hjertesaker

Hun har fulgt valgkampen i USA tett, og mener det i Norge har vært for mye fokus på utenrikspolitikk og for lite fokus på de kristne verdiene som Bush klarte å mobilisere. Rådgiveren til Bush, Karl Rove, blir framhevet som mesterhjernen bak valgseieren.

-  Har Rove noe å lære KrF?

-  Ja helt klart. Han har vist at valget i USA handler om verdier. Det gjelder kampen mot abort, porno, for bønn i skolen og mot homofile ekteskap. Det er hjertesaker for KrF.

-  Men det er ikke alle i KrF som roser Bush?

-  Nei, det er det nok ikke. Det er ulike synspunkter i partiet. Men dette er min mening, sier Apelthun Sæle. Hun står nå i fare for å miste plassen på Hordaland KrFs liste foran stortingsvalget neste år.

Ulikt verdisyn

Stortingsrepresentant May-Helen Molvær Grimstad (KrF) understreker at det er klare avstander mellom KrF og Bushs linje i verdipolitikken.

-  Vi ønsker en debatt om familieverdier velkommen også i Norge. Men vi ser også på miljøvern som en viktig verdi. Dødsstraff er jo heller ikke forenlig med vårt verdisyn, sier Molvær Grimstad.

Miljøvernminister Knut Arild Hareide støttet John Kerry i valgkampen og mener Bush-politikken er en ulykke for miljøet.

BUSH-VENN: Anita Apelthun Sæle mener KrF kan lære av George W. Bushs valgkampstrateg Karl Rove.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media