Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sæles Norge

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle fra Kristelig Folkeparti ønsker å innkassere valgseieren til George W. Bush. Hun er opptatt av at Bush gjorde suksess med kristne verdier og tror at kampen mot abort, porno, homofile ekteskap og for bønn i skolen kan gi KrF suksess her i Norge. Kanskje ville det beste være å la henne få bli uforstyrret i den troen og i det håpet, fordi hun dermed kan gi viktige bidrag til Kristelig Folkepartis videre fall.

Vi velger likevel å ta til motmæle, for den reaksjonære åndehæren kan allerede være på vei over Atlanteren og vi vet at det i Sæles hus er rom hvor det er vasket og gjort reint for den. Samtidig har Fremskrittspartiets leder Carl I. Hagen i de siste åra skjerpet sin religiøse retorikk og søkt allianse med noen av de kreftene i Norge som står nærmest den amerikanske presidenten i tro og moralsyn. Sæles Norge er av de spøkelser vi ikke tør annet enn å ta på ramme alvor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media