Saera (21) blir Aps velgermagnet

Denne jenta kommer du til å høre mye fra fremover: Saera T. Khan (21) er ung, kvinne og har innvandrerbakgrunn, og hun vant overraskende kampen om 6. plass på Oslo Arbeiderpartis nominasjonsmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Rune Gerhardsen hadde tapt femteplassen på Stortingslista til konkurrenten Ragnar Bøe Elgsaas, pakket de fleste journalistene sammen kameraer og blokker og gikk hjem. Men det var da den virkelige dramatikken begynte: Saera T. Khan på 21 år ble overraskende foreslått på sjetteplass på Stortingslista.

Sikrer velgere

I dag har Ap seks mandater i Oslo, men sjetteplassen kan ryke etter valget til høsten. Men med Saera på lista, kan også sjetteplassen være sikret. En ung kvinne med flerkulturell bakgrunn vekker interesse både hos velgerne og i mediene.

Saera var ikke nominert av nominasjonskomiteen, men ble spurt om å stille som kandidat underveis på møtet.

- Jeg ble spurt veldig spontant og trengte lang betenkning. Men jeg sa ja, jeg er optimistisk, sier hun til Dagbladet.no.

- Jeg tror det har en god signaleffekt at jeg som ung jente med innvandrerbakgrunn står på lista. Det viser at de politiske partiene har anerkjent at det finnes mange ungdommer i denne byen som har minoritetsbakgrunn.

Krim er kampsak

Saeras foreldre er innvandrere fra Bangladesh. 21-åringen behersker norsk, urdu, bengali, engelsk og fransk.

- Hva er viktigst: At du er ung, har minoritetsbakgrunn eller er kvinne?

- Alt er viktig, men aller viktigst er det at jeg er arbeiderpartipolitiker, sier hun.

I dag sitter Saera i bystyret i Oslo. Hun er også medlem av Kontaktutvalget mellom innvandrere og norske myndigheter. Blant kampsakene er helse, skole og kollektivtrafikk.

- Vil du engasjere deg i gjeng-konfliktene blant minoritetsungdom i Oslo?

- Ap har en veldig god kriminalpolitikk. Det er en kampsak for meg, uavhengig av om de involverte er innvandrere eller ikke, sier hun.

PÅ 6. PLASS: Oslo Arbeiderpartis nye velgermagnet heter Saera T. Khan.