LABER ARBEIDSMORAL? Saera Khan og politikere som sykemelder seg får skylda for dårlig norsk arbeidsmoral av prest, forfatter og foreleser Per Anders Nordengen. Her er Kahn fotografert sammen med Trond Giske.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
LABER ARBEIDSMORAL? Saera Khan og politikere som sykemelder seg får skylda for dårlig norsk arbeidsmoral av prest, forfatter og foreleser Per Anders Nordengen. Her er Kahn fotografert sammen med Trond Giske. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIXVis mer

- Saera hadde bare ringt for mye

Prest gir politikere som sykemelder seg skylda for dårlig arbeidsmoral.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prest, forfatter og foreleser Per Anders Nordengen mener at arbeidsstokken i Norge har for slapp arbeidsmoral. Han gir sykmeldte politikere deler av skylden.

Nordengen vil nå ha en debatt om hva som er sykdom og når det er riktig å sykmelde seg, skriver Vårt Land.

Han synes arbeidsmoralen er for dårlig her i landet, og mener at politikere som Saera Khan (Ap) og Per Sandberg (Frp) er dårlige rollemodeller fordi de har sykmeldt seg.

- Khan har ringt for mye på Stortingets regning, og blir sykmeldt. Hun var da ikke syk. Hun hadde bare ringt for mye, sier Nordengen.

- Sandberg sto på Stortingets talerstol i 2006 og snøvlet etter en førjulsmarkering. Og lederen i partiet ville sende ham til legen for å sykmelde ham. Han var heller ikke syk. Han trengte bare å sove ut, sier Nordengen.

Han mener mange leger sykmelder pasienter for fort uten å ha ordentlige samtaler på grunn av for dårlig tid.

- Legene kan hjelpe mange hvis de bare har tid til å ta de lange rådgivningssamtalene, sier Nordengen.

Fastlege og styremedlem Kjartan Olafsson i allmennlegeforeningen er enig, men mener det er feil av presten å henge ut politikere som har sykmeldt seg. Også offentlige personer har rett på individuell oppfølging og sykmelding.

- Det skal ikke mye fantasi til for å forstå at politikere som blir eksponert på en sånn måte, og får teppet revet under føttene kan komme i en dyp krise med en svær funksjonssvikt, sier legen.

Verken Khan eller Sandberg var tilgjengelig for kommentarer til saken. (NTB)