Saera Khan trekker seg

Oslo Ap skal gå gjennom telefonsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Oslo Arbeiderparti offentliggjorde sitt forslag til nominasjonsliste til neste års stortingsvalg tidligere i dag.

Der nominerte de Saera Khan på 6. plass, men på en pressekonferanse hos Oslo Ap kort tid etter offentliggjørelsen kom det fram at hun trekker seg fra lista.

- Saken har fått mye oppmerksomhet i media de siste dagene. Derfor bestemte vi oss for å vurdere sjetteplassen på nytt fram til neste nominasjonsmøte i november. Deretter ble vi kontaktet av Saera Khan der hun fortalte oss at hun ikke ønsker å stille på lista, sa Geir Axelsen, leder av nominasjonskomiteen i Oslo Ap på pressekonferansen.

Komiteen fikk beskjeden for bare kort tid siden.

- Hun ringte oss klokka 14.50 og fortalte hun hadde bestemt seg for å trekke seg. Hun understreket at hun ikke har gjort noe ulovlig, men velger å trekke seg, sier Axelsen til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å kommentere om de hadde vurdert nominasjonslista annerledes dersom de hadde visst om telefonsaken tidligere.

Har denne saken skadet Arbeiderpartiet i Oslo på noe vis?

- Tror ikke det har skada partiet, men klart det ikke er posititv, svarer Axelsen.

VILLE NOMINERE SAERA: Oslo Arbeiderparti hadde Saera Khan på nominasjonslista i kort tid, før hun selv valgte å trekke seg. Foto: SCANPIX
VILLE NOMINERE SAERA: Oslo Arbeiderparti hadde Saera Khan på nominasjonslista i kort tid, før hun selv valgte å trekke seg. Foto: SCANPIX Vis mer

Sykemeldt

Khan meldte i en pressemelding seint i går kveld at hun hadde ringt spåkoner på teletorg og at dette var den viktigste årsaken til at hun hadde så høye telefonregninger at Stortinget måtte slutte å betale dem for henne.

Det skjedde etter at Khan søndag sa til Dagbladet.no at hun har en kjæreste som er soldat i spesialstyrker i utlandet, og at det var samtaler med denne på satellitt-telefon som var årsaken til de høye regningene.

Khan er i dag sykemeldt fra jobben som stortingsrepresentant, og har ikke vært tilgjengelig på telefon i dag.

Det har heller ikke leder i nominasjonskomiteen, Geir Axelsen, eller partisekretær Rune Tokle i Oslo Ap vært.

Men komiteen har «registrert stor oppmerksomhet i mediene omkring kandidat på plass 6», skrev Tokle i en pressemelding tidligere i dag.

Støre på 4. plass

Han skrev at komiteen vil vurdere telefonsaken i forbindelse med utarbeidelsen av det endelige listeforslaget.

Saera Khan trekker seg

- Komiteen har ikke hatt anledning til å sette seg tilstrekkelig inn i alle sider av denne saken, men vil foreta en slik gjennomgang i forbindelse med utarbeidelsen av det endelige listeforslaget, skriver Tokle.

Jonas Gahr Støre er forøvrig plassert på fjerdeplass på lista, bak Jens Stoltenberg (1. plass), Marit Nybakk (2. plass) og Jan Bøhler (3. plass).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer