Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Saeras forslag er resirkulerte

SV mener Ap og Frp-forslag er gammel nytt. Vil Ap går til Frp for å få hjelp med innvandringspolitikken igjen?

VIL IKKE HA ALDERSGRENSE: Akthar Chaudry (SV). Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
VIL IKKE HA ALDERSGRENSE: Akthar Chaudry (SV). Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): SV-politiker i Oslo og fast møtende vara på Stortinget, Akthar Chaudry, mener både Ap og Frp svartmaler innvandreres situasjon i Norge.

- For det første kommer Saera Khan (Ap) med resirkulerte og vi har tidligere støttet alle, unntatt dette om å innføre en diskriminerende aldersgrense på familiegjenforening. Hun glemmer også at norskopplæringen nylig ble doblet i timetall, fra 300 til 600 timer og regjeringen har vedtatt å se på kvaliteten, sier Chaudry.

- Ytterste høyrefløy
Han mener Khans utspill om aldersgrense på familiegjenforening «bare får applaus fra ytterste høyre fløy, som Human Rights Service og Frp».

- Både Saera og Per Willy Amundsen (Frp) svartmaler situasjonen. Å presentere at norskopplæringen er elendig stemmer ikke og man bør ikke tukle slik med tall og fakta i innvandringsdebatten, sier Chaudry til Dagbladet.

STØTTER KHAN: Per Willy Amundsen (tv) sammen med Per Sandberg og Siv Jensen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STØTTER KHAN: Per Willy Amundsen (tv) sammen med Per Sandberg og Siv Jensen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Han bedyrer at SV er med på alle de forslagene, unntatt en heving av aldersgrensen. Det betyr at Ap, SV og Frp i praksis er enige om flertallet av forslagene.

- Under 250
- Hvis Ap mener at de trenger en full gjennomgang av familiegjenforenings- politikken for å forhindre tvangsekteskap, så gjerne for oss. Men det er viktig å huske på at det ikke er mange som kommer til Norge fra land som Pakistan for å gifte seg. I 2007 var det under 250 stykker, sier Chaudry.

Saken var et stridstema i 2008, da SV endte med å stemme mot sin egen regjering i Stortinget. Partiet tok dissens på åtte av tretten punkter i regjeringens forslag til innstramming. For å gjennomføre en strengere innvandringspolitikk fikk Ap hjelp av Frp og Høyre.

- Godt spørsmål
Chaudry vil ikke spekulere i om dette skjer igjen, men som Frps innvandrings- politiske talsmann Per Willy Amundsen gjorde klart i dag, vil de gjerne hjelpe Ap med å innføre strengere politikk på innvandringsfeltet.

- Frykter dere at Ap igjen vil gå til andre enn SV i innvandringspolitikken?

- Det er et veldig godt spørsmål, men helt hypotetisk. Akkurat nå forhandles det mellom regjeringspartiene og jeg vil ikke si noe om hva som er oppe der eller om noen kommer til å foreslå en aldershevning, sier Chaudry.

KLARE KRAV: Saera Khan forsvinner ut av Stortinget, men har klare meninger om hva Ap må gjøre i integreringspolitikken. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
KLARE KRAV: Saera Khan forsvinner ut av Stortinget, men har klare meninger om hva Ap må gjøre i integreringspolitikken. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling