- Saeras forslag er resirkulerte

SV mener Ap og Frp-forslag er gammel nytt. Vil Ap går til Frp for å få hjelp med innvandringspolitikken igjen?

VIL IKKE HA ALDERSGRENSE: Akthar Chaudry (SV). Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
VIL IKKE HA ALDERSGRENSE: Akthar Chaudry (SV). Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): SV-politiker i Oslo og fast møtende vara på Stortinget, Akthar Chaudry, mener både Ap og Frp svartmaler innvandreres situasjon i Norge.

- For det første kommer Saera Khan (Ap) med resirkulerte og vi har tidligere støttet alle, unntatt dette om å innføre en diskriminerende aldersgrense på familiegjenforening. Hun glemmer også at norskopplæringen nylig ble doblet i timetall, fra 300 til 600 timer og regjeringen har vedtatt å se på kvaliteten, sier Chaudry.

- Ytterste høyrefløyHan mener Khans utspill om aldersgrense på familiegjenforening «bare får applaus fra ytterste høyre fløy, som Human Rights Service og Frp».- Både Saera og Per Willy Amundsen (Frp) svartmaler situasjonen. Å presentere at norskopplæringen er elendig stemmer ikke og man bør ikke tukle slik med tall og fakta i innvandringsdebatten, sier Chaudry til Dagbladet.

Han bedyrer at SV er med på alle de forslagene, unntatt en heving av aldersgrensen. Det betyr at Ap, SV og Frp i praksis er enige om flertallet av forslagene.

- Under 250- Hvis Ap mener at de trenger en full gjennomgang av familiegjenforenings- politikken for å forhindre tvangsekteskap, så gjerne for oss. Men det er viktig å huske på at det ikke er mange som kommer til Norge fra land som Pakistan for å gifte seg. I 2007 var det under 250 stykker, sier Chaudry.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer