- Særdeles alvorlig

Assisterende vegdirektør Kjell Bjørvig skjerper nå reglene og innfører nytt etisk regelverk etter avsløringene på Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I morges fortalte Dagbladet.no at en overingeniør i Vegvesenet er mistenkt for alvorlige regelbrudd i tilknytning til registrering og godkjenning av egne kjøretøy.

Blant annet skal han ha kjøpt opp vrak av biler og motorsykler som har vært involvert i alvorlige trafikkulykker i Norge og utlandet, bygd dem opp igjen og fått dem godkjent på samme trafikkstasjon som han jobbet.

Forrige fredag ble han suspendert.

Til sammen er nå to personer suspendert og to anmeldt.

- Vi er skuffet. Dette er særdeles alvorlig, sier assisterende vegdirektør Kjell Bjørvig til Dagbladet.no.

Vegvesenet har nå satt i verk en egen intern gransking, der de blant annet vil gå gjennom alle bilene som de fire ansatte har godkjent.

Det kan være snakk om over 100 biler.


I tillegg vil internrevisjonen undersøke alle trafikkstasjoner for å se om lignende ting kan ha skjedd der.

- Vi har nå skjerpet regelverket. Vi innfører dobbel kontroll av godkjenning av kjøretøy. Dessuten skjerper vi adgangskontrollen til kjøretøyregisteret. Vi utvikler også et spesielt etisk regelverk for våre trafikkontrollører og innskjerper hvilke roller de kan ha. De kan ikke godkjenne samme biler som de kjøper, sier Bjørvig til Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer