Trondheim:

Saftig bot etter dette

I juni luftet to kvinner hunden med bånd gjennom bilvinduet i Trondheim. Nå må de betale 15 000 kroner i bot.

- HELT SYKT: To kvinner har fått høye bøter etter denne kjøreturen, ifølge Adressa. Video: Privat. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Stian Skogstad Berg (32) var på kjøretur i juni da han la merke til den uvanlige hundeluftingen i Trondheim. Fra vinduet i en bil i høy hastighet hadde en kvinne hunden sin i bånd, slik at hunden ble løpende ved siden av bilen på fortauet.

Det var Adresseavisen som omtalte saken først.

Skogstad Berg - som satt i bilen bak - tok raskt opp kameraet for å filme hendelsen. Videoen, som kan sees i toppen av saken, viser at bilen bråstopper etter at båndet til hunden hekter seg til en lyktestolpe ved veien.

- Det var dømt til skje, fordi det er masse skilt og hindringer ved veien. Båndet var ikke så kort heller, sier Skogstad Berg til Dagbladet.

- Dette er absolutt ikke greit, sier han.

Det er ikke bare bare å ta seg en joggetur på stranda, særlig ikke når man har med seg dyr. Vis mer

- Bot er på sin plass

Etter kjøreturen i juni må både sjåfør og passasjer i bilen betale høye bøter etter den uvanlige luftingen. Begge to har vedtatt foreleggene.

- Sjåføren har fått et forelegg på 7000 kroner for brudd på vegtrafikkloven og dyrevelferdsloven, mens kvinnen som holdt båndet ut gjennom vinduet har fått et forelegg på 8000 kroner for brudd på dyrevelferdsloven, sier Amund Sand, leder av dyrekrimgruppa ved Trøndelag politidistrikt, til Adresseavisen.

- Jeg vil helst ikke at slike mennesker skal ha hund, men det er ikke opp til meg. Men en bot er på sin plass. Jeg er veldig glad for at en slik sak blir tatt seriøst, for å rette oppmerksomhet rundt dette, sier Skogstad Berg til Dagbladet.

Til Adresseavisen forteller bileieren - som ikke var med på kjøreturen i juni - at de har luftet hunden fra bilvinduet flere ganger tidligere, men at de ikke visste at det var ulovlig. Nå forsikrer bileieren om at det ikke skal gjenta seg.

- Det gikk heldigvis bra med hunden ut ifra det vi så, sier Skogstad Berg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer