Saga-ansatte demonstrerte for Saga

Støtteerklæringene til oljeselskapet Saga runget i dag over Løvebakken da flere hundre Saga-ansatte appellerte til stortingspolitikere om å la selskapet leve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin appell trakk lederen i Oljearbeidernes Fellessammenslutning (OFS), Kirsti Lavold, i tvil at det kan være fornuft å bruke 7-10 milliarder offentlige kroner for at staten fortsatt skal være majoritetseier i Hydro, etter at dette selskapet og Statoil eventuelt har overtatt private Saga.

- Summen tilsvarer fem operahus, poengterte hun.

Mangfold.

Også lederen i Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund (NOPEF), Espen Løken, og Gunnar Rørnes, leder i Sivilingeniørenes forening (NIF), appellerte til politikerne om å sikre mangfoldet i det norske oljemiljøet.

- Flere aktører gir flere funn, sa Rørnes.

- La Saga leve. Stopp dette vanviddet, appellerte Løken.

Pepet ut

Lederen i Stortingets næringskomité, Morten Lund (Sp), ble regelrett pepet ut da han poengterte at de Saga-ansatte burde rette sin appell mot Sagas eiere, og ikke mot politikerne.

- Det er Sagas eiere som har sagt at Saga ikke er lønnsom, sa Lund.

Heller ikke Arbeiderpartiets Kjell Opseth ble møtt med applaus. Han nådde ikke fram med argumentasjonen da han poengterte at det er Sagas eiere som har valgt å føre selskapet fram til salg, og som avgjør Sagas framtid.

(NTB)