Saga-ansatte vil til Røkke

Omkring 50 Saga-ansatte har meldt sin interesse for å være med på Kjell Inge Røkkes oljeeventyr. Men det er fortsatt høyst usikkert om Røkkes Aker Maritime virkelig blir et nytt norsk oljeselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saga-ansatte som er i ferd med å miste jobbene sine, snuser nå på det som kan bli Kjell Inge Røkkes oljeselskap - Aker Maritime.

- Et femtitall Saga-ansatte har aktivt vist sin interesse for oljeprosjektet. En god del har også sendt søknader, forteller informasjonsdirektør i Aker Maritime, Geir Arne Drangeid.

God timing

Drangeid understreker imidlertid at Aker Maritime ennå ikke har kommet til noen konklusjon om prosjektets skjebne. Dette skjer sannsynligvis før jul.Dersom Aker Maritime velge å satse videre, samtidig som de får myndighetenes velsignelse, kunne timingen knapt vært bedre.

Hydros oppsluk av Saga gjør hundrevis av oljefaglige medarbeidere ledige på markedet. Røkke vil da komme i en posisjon hvor han kan velge og vrake i spesialkompetanse fra Saga.

Bred støtte

Marginalfeltene er felter som de store oljeselskapene finner for små, eller det kan være såkalt haleproduksjon på felter som snart er tomme.

Regjeringen har signalisert at de er positive til at andre enn oljeselskapene kan få konsesjon på felt i Nordsjøen.

Etter det Dagbladet forstår, er ikke Røkkes ønske om å gå inn som operatør en gammel plan. Ideen skal først ha kommet opp i et uformelt lag omkring april i år.

- Vi var i en situasjon med svært lav aktivitet i oljebransjen, og dermed kom ideen opp. Med all vår kompetanse valgte vi å gå løs på prosjektet, sier Drangeide.