Sagal (19) ble utsatt for rasistisk angrep av kvinne. Da de møttes igjen noen dager senere, ble kvinnen målløs

Kom med stikk til kvinnen.

FÅR STØTTE: Etter å ha lagt ut et innlegg på Facebook der hun forteller om hendelsen, har 19-åringen fått en hel del støttende kommentarer. Foto: Privat
FÅR STØTTE: Etter å ha lagt ut et innlegg på Facebook der hun forteller om hendelsen, har 19-åringen fått en hel del støttende kommentarer. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 19 år gamle Sagal Yusuf jobber i eldreomsorgen i Skåne i Sverige, og etter en lang dag på jobben, satt hun i forrige uke og ventet på toget hjem.

Det var sent på kvelden, perrongen var nesten tom og Yusuf satt i sine egne tanker da en kvinne kom bort til henne.

Hun gjorde tegn til at 19-åringen skulle ta av seg hodetelefonene sine, og gikk til verbalt angrep på henne. Det skriver svenske Expressen.

- Hun kalte meg jævla neger

I et innlegg på Facebook skriver Yusuf om opplevelsen der kvinnen skrek at hun ikke kunne vente på den dagen Sverigedemokratene vinner valget sånn at alle «jævla innvandrere som bare lever på NAV og utnytter det svenske systemet blir kasta ut av landet med hodet først».

- Hun sa at «dere tror dere er noe, at dere eier landet». Hun kalte meg jævla neger og sa helt absurde ting, sier Yusuf til Expressen.

Opptrinnet på togstasjonen endte med at hun ba kvinnen gå,

Møttes igjen

Et par dager senere var Yusuf som vanlig på jobb hjemme hos en av de eldre kvinnene hun pleier å hjelpe da døren gikk opp.

Og der sto kvinnen fra perrongen som hadde skjelt henne ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer