<strong>FÅR STØTTE:</strong> Etter å ha lagt ut et innlegg på Facebook der hun forteller om hendelsen, har 19-åringen fått en hel del støttende kommentarer. Foto: Privat
FÅR STØTTE: Etter å ha lagt ut et innlegg på Facebook der hun forteller om hendelsen, har 19-åringen fått en hel del støttende kommentarer. Foto: Privat Vis mer

Sagal (19) ble utsatt for rasistisk angrep av kvinne. Da de møttes igjen noen dager senere, ble kvinnen målløs

Kom med stikk til kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 19 år gamle Sagal Yusuf jobber i eldreomsorgen i Skåne i Sverige, og etter en lang dag på jobben, satt hun i forrige uke og ventet på toget hjem.

Det var sent på kvelden, perrongen var nesten tom og Yusuf satt i sine egne tanker da en kvinne kom bort til henne.

Hun gjorde tegn til at 19-åringen skulle ta av seg hodetelefonene sine, og gikk til verbalt angrep på henne. Det skriver svenske Expressen.

- Hun kalte meg jævla neger

I et innlegg på Facebook skriver Yusuf om opplevelsen der kvinnen skrek at hun ikke kunne vente på den dagen Sverigedemokratene vinner valget sånn at alle «jævla innvandrere som bare lever på NAV og utnytter det svenske systemet blir kasta ut av landet med hodet først».

- Hun sa at «dere tror dere er noe, at dere eier landet». Hun kalte meg jævla neger og sa helt absurde ting, sier Yusuf til Expressen.

Opptrinnet på togstasjonen endte med at hun ba kvinnen gå,

Møttes igjen

Et par dager senere var Yusuf som vanlig på jobb hjemme hos en av de eldre kvinnene hun pleier å hjelpe da døren gikk opp.

Og der sto kvinnen fra perrongen som hadde skjelt henne ut.

- Det uttrykket hun hadde i ansiktet - jeg tror aldri jeg har sett noe bedre i hele mitt liv. Hun bare sto der.

Kom med stikk

Yusuf så raskt på henne, og gikk så tilbake til å ta hånd om den eldre kvinnen som viste seg å være den andres mor. Men da hun skulle forlate huset klarte hun ikke å la være å komme med et lite stikk.

«Du trenger ikke bekymre deg, jeg kommer aldri til å behandle moren din som du behandlet meg».

Innlegget til Yusuf har i skrivende stund blitt delt av over 700 personer, og blitt likt av over 3000.

- Jeg har fått både positiv og negativ respons på artikkelen i Sverige, men aller mest støttende ord. Det er jeg utrolig takknemlig for. Det finnes så klart mennesker som kanskje ikke tror på meg, men jeg forstår ikke hvorfor noen skulle ville lyve om dette, sier hun til Dagbladet.

19-åringen kom til Sverige da hun var fem, og har vokst opp i landet.

- Jeg har truffet mange utrolige svensker som jeg regner for å være familie og mine nærmeste venner. Vi er flinke til å se bort fra hudfarge, religion og etnisitet. Man vet aldri hvem et menneske kan være.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer